Knappa femhundra på läktaren fick se Finland gå vidare i U17-pojkarnas EM-kval

Johan Backas

Finlands spelare i vit skjorta med bollen mot många motståndare i röd skjorta på Pajbackas gräsplan.

Övertygade i första. Finland och Casper Terho gjorde att gästernas försvar såg yrt ut under första halvlek, efter paus svängde det. Foto: Johan Backas

Precis då U17-pojkarnas match mellan Moldavien och Finland i kvalgrupp 11 blåstes igång drog regnet in över Pajbacka, men det gjorde inte stämningen sämre trots det. Finland vann klart med 3–0 (3–0).

TPS-spelare öppnade målskyttet

Finland kopplade rätt tidigt greppet och TPS-spelaren Niklas Pyyhtiä gjorde matchens första mål efter en frispark redan i den 20:e minuten. Åtta minuter senare rasslade det igen i Moldaviens nätmaskor då Kasper Paananen satte 2–0 och i den 37:e minuten gjorde en av planens färgklickar, Casper Terho 3–0.

Regnet drog ner på tempot

I andra halvlek led matchkvaliteten av det blöta underlaget och att matchen i praktiken var avgjord, men stundvis visade också Moldavien att man kunde skapa farligheter.
Finland vann kvalgruppen på fem poäng efter två segrar och en oavgjord med målskillnaden 5–1. Kvalspelet till slutspelet för U17-pojkarna i Estland nästa år fortsätter på våren.