Kimitoöns vägval i vårdfrågan dröjer

Kimitoöns flagga.

Först det strategiska beslutet hur Kimitoöns vårdpolicy ska se ut, och efter det en fastighetsplan för omsorgens vårdfastigheter.

Det är rätta ordningen har man politiskt kommit fram till på ön. Vid dagens omsorgsnämndsmöte behandlades inte alls den uppdaterade fastighetsplanen även om den fanns på föredragningslistan.

– Vi vill först höra vad fullmäktige säger om de stora linjerna, säger nämndens ordförande Niklas Guseff (SFP).

Innan de klarnar kommer troligen en konsult att behövas. Kommunstyrelsen avgör frågan men tanken är att det behövs en opartisk konsult som räknar ut vad olika alternativ kostar och ger kommunen.

Men en sådan utredning hinner nog inte blir klar till nästa fullmäktigemöte den 4 september, och innan fullmäktige tar ställning så ska utredningen förstås behandlas i nämnd och styrelse.

Kommunens vägval i vårdfrågan ser därmed ut att bli uppskjutet lite till. Man hade väntat att fullmäktige den 4 september skulle säga ja eller nej till en dryg miljon euro för att sprinkla och göra de mest nödvändiga reparationerna i Almahemmet.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*