Kimitoö-vägar ska fixas

Mycket pengar skulle behövas för att asfaltera sandvägar och för att förnya asfaltvägars yta. Bilden från Norrbacka, Kimito.

Efter fem års arbete och cirka 650.000 euros satsning på vägbelysningen så byter Kimitoöns kommun nu fokus.

– Vi måste ta tag i den stora reparationsskulden på asfaltvägarna, säger Frida Vuorio, planeringsingenjör vid Kimitoöns kommun.

– Vi måste börja fixa dem. Då det i våras var tal om hur ivrigt man på Norrbackas bostadsområde i Kimito längtar efter asfaltering av vägen där så hade jag en expert att ta sig en titt och samtidigt göra en beräkning av kommunens hela reparationsbehov gällande asfaltvägarna.

– Hans kalkyl var ingen trevlig läsning – minst 250.000 euro behövs inom ett till två år plus 130.000 euro inom tre-fem år. Asfaltering av detaljplanevägar som nu är sandvägar skulle kosta ytterligare 215.000 euro, konstaterar Vuorio.

– Årets anslag går åt till mindre, akuta lagningar och så ska Engelsbyvägens yta i Kimito förnyas. Den har utsatts för hårt slitage då så mycket har byggts längs vägen, och då tunga varor kontinuerligt körs till företagen där.

Det är Engelsbyvägens breddning som är den svaga punkten, vägen har satt sig rejält. Ännu har det inte blivit sprickor och hål men det är bara en tidsfråga.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*