Keskisuomalainen: Försvarsmakten inför en intern angivelsekanal på prov

Försvarsmaktens anställda ska kunna anmäla oegentligheter om de upptäcker sådana. Redan i år får några enheter testa angivelsekanalen. Linnea de la Chapelle/SPT

Försvarsmakten testar att införa en intern angivelsekanal för att anmäla oegentligheter, skriver tidningen Keskisuomalainen.

Enligt Keskisuomalainen ska anställda inom Försvarsmakten kunna anmäla om de misstänker att det pågår finansiella oegentligheter eller om någon har utsatts för osakligt beteende.

– Vi uppmuntrar folk som anmäler något, att använda sitt eget namn, men det är också tillåtet att vara anonym, säger Tuija Sundberg, ansvarig assessor för Försvarsmaktens laglighetsövervakning, till tidningen.

Innan årsskiftet kommer fem av Försvarsmaktens enheter att få provanvända kanalen, bland annat huvudstaben i Helsingfors. Efter ett halvt år utvärderas försöket och då bestämmer man om hela Försvarsmakten ska börja använda angivelsekanalen.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*