Kattanpojkarna bäst på fotboll i Svenskfinland

Katedralskolans guldlag.

Efter förra årets silver och aningen försmädliga förlust i finalen var det med rätt höga förväntningar som Katedralskolans pojkar åkte till Borgå för att spela om mästerskapet i skolfotboll.

Åbopojkarna slog Grankulla i finalen och kan nu titulera sig skolmästare i fotboll.

Resan till mästerskapet började för tre veckor sedan då första omgången spelades i Karis. Då vann Katedralskolan alla sina matcher och avancerade till finalturnering.

I finalturneringen mötte Åbopojkarna först Solvalla idrottsinstitut och Borgå gymnasium i gruppspelet. En vinst och en oavgjord match i zonspelet räckte för att komma till finalen där Kattan ställdes mot Grankulla.

Första halvleken var aningen försiktig och trevande, men till andra halvlek kom Katedralskolan med en oerhörd vilja att avgöra matchen.

Två mål av Frans Grönlund räckte för att bärga segern.

I laget spelade: Milo Kallio, Axel Ahlskog, Ville Ahlskog, Wille Öhman, Frans Grönlund, Markus Vasemägi, Aron Engblom, Alec Dimitrov, Kalle Heinola, Nico Litmanen, Alexander Sandström, Rasmus Andersson, Ikenna Ihetu, Emil Peltonen, Emil Grönholm, Alex Ålgars, Alexander Salminen och Daniel Salminen.

 

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*