Uppdaterat: Kalkholmsfestivalen blir tvådagars

Första soundchecket. Fjolårets speaker Miche Oksanen lyssnar då de allra första tonerna började strömma ut från Kalkholmsestraden. 2016 års festival var ett första försök, nu blir festivalen tvådagars och på allt sätt större.

Brahe Djäknar, med tjugo man, är först uppe på scenen då Kalkholmsfestivalen i Västanfjärd kör igång  lördagen den 10 juni.
Efter dem kommer en lång rad artister, i dagarna två, för nu blir festivalen tvådagars.

På lördagen uppträder Way Up North från Sverige, lokala artister så som Victoria Paulsson, och banden Finemang, Twilight och Trr Trr Trr.

Söndagen den 11 juni blir det Arne Alligator, Enskede Snickeri från Sverige, Fredrik Furu, Susann Sonntags, Jannike Sandström och svenska The Visitors.

– Vi vill att festivalen blir ett kulturevenemang som riktar sig till hela familjen, säger arrangörerna Åke Sirén och Sabina Magnusson i Nöjesprofilerna AB.

De säger att feedback från förra årets artister var att de aldrig hade spelat på en vackrare plats, och att Kalkholmen är ett perfekt ställe att ha en festival på.

– Fjolåret var egentligen ett test för att se om det kom någon överhuvudtaget. Med tanke på att det bara var tre artister/band, varav ett okänt, så kom ändå drygt 400 personer. Feedbacken från besökarna var liksom artisterna väldigt positiv, säger Sirén.

En del felplanerade saker kommer att ändras på i år och om nya alkohollagen ändras så blir utskänkningen mycket enklare.
– I år blir det en ”riktig” festival med musik som passar de flesta, säger han.

Sirén driver också Krogen Eugenia som firar sin ettårsdag på Kalkholmen lördagen den 11 februari med trubaduren Alan Perry från England/Ekenäs.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*