Kakskerta får ny brandstation

Den gamla brandstationen är i dåligt skick. Nu byggs en ny station på Kakskertavägen 880. Foto: Kakskerta FBK

Åbo stads budget innehåller ett anslag på drygt 1,8 miljoner euro för byggandet av en ny brandstation på Kakskerta. Den frivilliga brandkårens nuvarande station i Harjattula är i dåligt skick och behovet av ett nybygge har varit stort, säger Kakskerta FBK:s ordförande Britt-Marie Juup.

– Det är en jättestor grej för oss. Vi har väntat i många år på det här och det är roligt att Åbo stad och räddningsverket har tagit oss i beaktande.

Britt-Marie Juup glädjer sig över den nya brandstationen. ÅU-foto

Kakskerta FBK fungerar som avtalsbrandkår för Egentliga Finlands räddningsverk. Brandkårens huvudsakliga verksamhetsområde är Kakskerta och Satava samt de omkringliggande öarna.

– När någon ringer 112 är det vi som rycker ut. Om vi behöver förstärkning får vi hjälp från Åbo, säger Juup.

Brandkåren sköter också om olika djurräddningsuppdrag i hela landskapet. För de uppdragen har FBK ett eget räddningsfordon.

Brandkåren har 132 medlemmar av vilka 20 hör till alarmavdelningen och 17 till kvinnoavdelningen. I medeltal har brandkåren cirka 70 utryckningar per år.
Nybygget som byggs i korsningen av Kakskertavägen och Marielundsvägen ska stå klar under år 2019.

Den nya brandstationen ger Kakskerta FBK bättre förutsättningar att utveckla verksamheten, säger Juup.

– Det här öppnar helt nya möjligheter till exempel för ungdomsverksamheten. Här finns många ungdomar som är intresserade av FBK.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*