Förflytta dig till innehållet

Javenture-Areena får ny ägare och nytt namn – användaravgifterna hålls på samma nivå

hall

Javenture arena. Foto: Mia Hämäläinen.


Bolaget TKOMV Oy, som ägs av bland andra FC TPS, blir ny ägare till Javenture-Areena i Impivaara. Övertryckshallen som uppfördes 2011 är den enda fullstora fotbollshallen i Egentliga Finland. I samband med ägarbytet byter arenan namn till LähiTapiola-Areena.
Jukka Javanainen som är styrelseordförande för Javenture Oy är nöjd över ägarbytet och att verksamheten kan fortsätta i ny regi.
– Åboregionen behöver en fullstor fotbollshall, så jag kan dra mig tillbaka med gott samvete nu när en ny ägare har hittats. Samarbetet har fungerat bra med både föreningarna och staden under de här åren.
Javenture-Areena besöks årligen av cirka 120 000 användare. Hallen har förnyats under årens lopp, bland annat med ett nytt konstgräsunderlag 2017. Enligt TKOMV Turku Oy:s kommer ägarbytet inte att inverka på verksamheten.
– Bokningarna är i kraft som vanligt och användaravgifterna hålls också på samma nivå, säger ordförande Juha Aitos.
Företaget har ett skötsel- och samarbetsavtal med Åbo stad som är i kraft till 2026.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter