Inter förlänger med Nyman


Dyster säsong. Förra säsongen var en besvikelse för Ari Nyman och Inter, nu hoppas han och klubben på att kämpa i toppen. Foto: Hannes Nyberg

Fotboll. Ligalaget Inter har förlängt med Ari Nyman för två säsonger, meddelade Åboklubben på måndagen. Dessutom flyttar Kevin Mombilo till laget.
Nyman, 32, har spelat 350 ligamatcher för Inter, med det innehar han klubbrekordet. Förra säsongen blev det 27 stycken antingen som försvarare eller defensiv mittfältare.

– Lagbygget är på god väg. Förhoppningsvis slutar den kommande säsongen lyckligt men i andra ändan av serietabellen, sade Nyman och syftade på fjolårssäsongen som slutade i ligakval mot lokalrivalen TPS.
Nyman, som har spelat 22 landskamper, spelade 2007–2009 i schweiziska Thun. Nu inleder han sin 16:e säsong i Åboklubben, där han också spelade som junior. De två första matcherna i ligacupen är han ändå avstängd efter utvisningen i den andra kvalmatchen mot TPS.

Mombilo, 23, har skrivit på för Inter för en säsong. Förra säsongen spelade han 22 matcher i PK-35. Inters chefstränare Shefki Kuqi tränade Mombilo också i Vanda och tidigare i Honka.
– Jag har hört mycket gott om klubben och jag känner Shefki från tidigare så det var enkelt att flytta hit. Jag förväntar mig mycket av både mig själv och klubben, säger Mombilo.

Högeryttern Mombilo har 60 ligamatcher under bältet.
Han föddes i Demokratiska republiken Kongo men flyttade som treåring till Finland, han har representerat Finland i U15–U20-landslagen.

ÅU/FNB

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*