Insändare: En hälsning från Åbolands allmoge

 Så har då julen avnjutits och vi är inne i ett nytt år.
Jul och nyår firas här i glesbygden samtidigt som dessa högtider firas i fastlandets städer.  Vi håller fast vid jultraditionerna med julgran, levande ljus och lite raketer på nyårsnatten.

Helgerna betyder också många lugna och lediga stunder då vi har tid att läsa tidningar njutande av den oersättliga doftfusionen av trycksvärta, kaffe och brasans värme.
En tråkig sida av det hela är att vårt allas public service bolag, Posti, eller kanske den heter något urbanare nuförtiden, inte har möjlighet att dela ut posten här i skärgården riktigt lika raskt som till fastlandets borgare.
ÅU önskade sin läsare GOD JUL  i tidningens upplaga julafton den 24.12. På eftermiddagen tisdagen den 27.12 kom posteljonen till oss med denna hälsning som värmde och som vi tackar för.  Vi kunde då i tidningen läsa att det enligt ärkebiskop Kari Mäkinen inte finns ett rätt sätt att fira jul. Vi fick också veta att XXL-s rea börjat den 26.12. och i webshoppen faktiskt redan 24.12. klockan 13.00. Det störde föga med denna sena information eftersom vi redan har för olika former av sport lämpade kläder och dito utrustning och inte brukar handla på julafton efter 13.00.

Mellandagarna var soliga och fina och nyåret togs emot.  Förfärligt med dessa raketer. Vi hade införskaffat en fin box med tydlig märkning hur den skulle detoneras i förhållande till publiken.  Det hela resulterade i två söndriga fönsterrutor, ett avbrutet päronträd, ett förkolnat siknät samt dessvärre en uppbrunnen stoppajacka av äkta konstfiber från 1960-talet. Denna olycka kunde ha undvikits om Posti skulle ha haft möjlighet att dela ut post.  Vi är så glada över att ÅU i sitt exemplar av den 31.12. önskar oss ett Gott nytt år och vill här önska likaleds. Nyårsnumret  kom med posten eftermiddagen måndagen den 2.1.
I tidningen kunde vi läsa om att allmänheten varnas för farliga felmärkta raketer. Vi skall vara mera uppmärksamma nästa år, nu när vi vet att raketerna är felmärkta!
Tack för det gångna året och ett Gott Nytt År 2017
Bosse Mellberg
Korpo

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*