Ingen säger nej till revy i Kimito

Mona Söderblom ringer Naturväktarna – tror hon.

Fredagen den 13 januari kommer gissningsvis ett par hundra Kimitoöbor att skratta både på kvällen, då de bänkar sig till revypremiär i Wrethalla, och fortsätta skratta ännu följande dag.

Man behöver bara – under en repetition som är långt ifrån finslipad – höra Mona Söderblom som tant Gertrud ringa till Naturväktarna för problem med häcken och skarven, för att veta att det här blir bra.

Lite buskis kanske, men är det revy så är det.

Och visst blir det kommunalpolitik också, så ingen behöver sakna det glädjeämnet. Sketcherna handlar exempelvis om att en är för lite och tre för många, eller Tom of Nyland, eller krismöte om sexskatt.

Dessutom gör Berit från Bromarv come back. I samma röda klänning som senast, dessutom, och med samma Magnus Nyman i det tajta fodralet.

– Nu har Berit blivit lite äldre men annars är hon sig lik, lovar Nyman som fick folk att skratta sig halvt fördärvade senast han vinglade ut på scenen på höga klackar.

Undra på att Abbe Karlsson – med för första gången – bara väntar på revyövningskvällarna. Det gör förresten Eva Engblom också, trots att hon har varit med i många revyer redan.

Abbe Karlsson.

– Man kan inte säga nej, menar hon, och Fia Hellsberg instämmer. Liksom Henrik Grönroos, som fick erbjudandet att regissera.

– Får man ett sådant erbjudande så tackar man och tar emot. Dessutom passar uppdraget bra ihop med min 80-procentiga anställning som bildningsansvarig för folkhögskolan inom Axxell, säger han.

Inte heller spelmännen Jussi Lindberg, Lasse Forss och Dennis Nordell (trion Showdell) kunde tacka nej.

– Det går åt så många timmar att man måste vara med frivilligt, annars går ekvationen inte ihop, säger Lindberg.

Tolv låtar har trion övat in med skådespelarna, och för varje låt letat fram rätt tonart med var och en, så de gemensamma repetitionerna sedan har gått smidigare.

Från november har många satsat många kvällar på revyn – bland andra Peter Eriksson som sköter ljus och ljus, Nanne Börman som sköter frisyrerna och Frida Ström som sköter sminkandet.

Eva Engblom.

Revytexterna har skrivit av revyarbetsgruppen.

Trygve Isaksson och Henrik Mattsson – eller Hugo och Albert – står givetvis också i år på scenen, ja och förekommer i andra positioner också men mera än så får inte avslöjas på förhand.

Sara Nyqvist har också hon bidragit med texter.

– Det här är andra gången jag är med, första gången var jag mest som prao. Man måste lite se hur det går till först, menar hon.

Och det ska sägas klart och tydligt, en revy är inget som ett muntert gäng rafsar ihop på två kvällar. Den här revyn – som har fått namnet Skrattkammarön – har planerats i ett år.

Premiär blir det alltså fredagen den 13 januari. Inte Trettondagen som brukligt, beroende på en medverkandes utlandsresa.

Utöver de nämnda medverkar också Sabina Holmström, Cathina Wretdal-Lindström,  Ann-Louise Hakalax, Mikael Broman och Thomas Lundell.

Grönroos har också tidigare regisserat en KUF-revy, Triangeldrama som handlade bland annat om Kimitoöns kommunsammanslagningar 2009.

Här övas slutsången:

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*