I morgon börjar bassängerna i Samppalinna utomhusbad fyllas med vatten

Samppalinna utomhusbad
Samppalinna utomhusbad har inte ännu fyllts med vatten. Foto: Emma Strömberg

På lördag börjar bassängerna i Samppalinna utomhusbad fyllas på. Meningen är att badet öppnar för säsongen den 6.5.

— Helt säkert är det ändå inte att badet kan öppna då, säger Eeva Haapanen som är chef för Åbo stads badinrättningar. Den exakta tidtabellen klarnar när vi vet att bassängerna utan problem fyllts med vatten och när vi också vet att de vattenprover som tas nästa vecka uppfyller kvalitetskraven.

De skador som skateboardåkare förorsakat på den stora bassängens botten och väggar kommer att repareras först i höst. Om skadorna hade reparerats på våren hade öppnandet av badet skjutits upp. Skadegörelsen har brottsanmälts och Haapanen hoppas att de skyldiga ställs till svars.

Eeva Haapapnen. Foto: Monica Forssell

Noggrannare övervakning av badet har enligt Åbo stads pressmeddelande nu införts. Det betyder bland annat månskenssimmare inte ska försöka ta sig in på området.

— Vill man ta sig ett uppfriskande dopp ska man göra det när utomhusbadet är öppet och så att man går via kassan, konstaterar Haapanen.

Tom simbassäng
Den stora bassängen har använts som skejtramp. Foto: Samppalinna utomhusbad

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*