Husrannsakan i skärgården: Två gripna

Centralkriminalpolisen har under lördagen gjort husrannsakningar i Egentliga Finland och förhört sju personer. Av dessa personer har två gripits.

Husrannsakningarna, förhören och gripandena hänför sig till en ekonomisk brottsundersökning som görs tillsammans med Skatteförvaltningen. Ett finskt aktiebolags misstänks för penningtvätt till ett värde av flera miljoner euro.

— I förundersökningen finns misstanke om grov penningtvätt och grovt skattebedrägeri. Aktiebolagets ägare kommer från ett annat EU-land och i de förhörda kommer från flera olika länder, säger kriminalinspektör Markku Ranta-aho från Centralkriminalpolisen.

Husrannsakningar görs på ett tiotal ställen. Centralkriminalpolisen har gjort husrannsakningar i samarbete med övriga myndigheter, bland annat med Sydvästra Finlands polisinrättning och Gränsbevakningen.

— Husrannsakning är en normal del i utredningen av ekonomiska brott. Tjänstehjälp har behövts på grund av det geografiska läget samt antalet ställen där husrannsakning utförs. Allt har löpt enligt planerna och gått lugnt till. Vi har beslagtagit sådant material som normalt beslagtas vid undersökning av ekonomiska brott säger Ranta-aho.

 

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*