Förflytta dig till innehållet

Hus Lindman-företaget expanderar till Lundo

Krögaren Henrik Ulfstedt vid Hus Lindman i Åbo. Foto: Carina Holm


Till hösten får Lundoborna en till lunchrestaurang med café, då Ab Huli Oy öppnar nytt i kommunhuset. Ab Huli Oy är företaget bakom restaurangen Hus Lindman och caféet Fika på Biskopsgatan.
– Vi kommer att erbjuda lunch och egna bageriprodukter i caféet. Den huvudsakliga kundgruppen är de cirka 200 som jobbar i huset, men restaurangen är öppen för allmänheten, berättar företagets vd Henrik Ulfstedt.
Möjligheten att öppna i kommunhuset dök upp i samband med att Lundo kommun renoverade restaurangen. Då restaurangtjänsterna upphandlades på nytt var det Ab Huli Oys offert som vann.
– Vi har haft andra möjligheter att utvidga, men då har inte läget varit rätt. Nu står vi på stadiga ben: 2011 öppnade Hus Lindman, 2015 kom caféet Fika till och nu öppnar vi i Lundo. Vi skyndar långsamt.

Kommer att heta Vilja

Den nya restaurangen har plats för 100 personer och ska heta Vilja.
– Namnet är passande dels på grund av den svenska betydelsen, dels för att Lundo är en kommun med mycket odlingsmark, säger Ulfstedt.
På Vilja kommer man att erbjuda lunch i samma stil som på Hus Lindman, men i något enklare tappning. Man kommer också att satsa på vegetariskt, närproducerat och glutenfria alternativ, precis som på Hus Lindman.
Ulfstedt förklarar att Vilja, Hus Lindman och Fika kommer att stöda varandra i verksamheten.
– Kockarna och kallskänkorna kommer att kunna rotera mellan restaurangerna. Tack vare att vi får tillgång till mer köks- och bageriutrymme kan vi också effektivera verksamheten och få ut fler produkter. En del av bakverken kan göras i Åbo och en del i Lundo.
Förhoppningen är att kunna öppna i mitten av augusti.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter