Hundratals husbilar samlas vid Åbo Mässcentrum – besökare får höra om böter, biltullar och restips

Husbilsmässan pågår fram till söndag. Pressfoto

På Åbo Mässcentrums parkeringsplats samlas hundratals husbilar under helgen för en husbilsträff i samband med mässevenemanget Caravan Show.

Finansminister Petteri Orpo invigde mässan på fredagen. I samband med det utsågs också årets husvagnsområde 2018. Utmärkelsen gick både till Kasnäs Caravan i Kimitoön och till SFC-Rekiniemi i Lieksa.

Föreningen SF-Caravan och Åbo Mässcentrum samarbetar om arrangemangen. Inne i mässcentret ordnas olika program och föreläsning.

Reste runt jorden

Päivi och Pekka Heiskanen berättar om sin jordenruntresa med husbil. Besökare får också höra om husbilsresor till vingårdar i Frankrike, och man kan få tips om resor i Baltikum. Antti Siljamäki berättar om Norges fjordar och fjäll.

Bilförbundets resechef Susanna Suokonaukio-Hynninen ger praktisk information om bilande i Europa, som hur biltullar och bötespraxis fungerar i olika länder.

För första gången talar man också om klimatförändringen och vad husbilsägare kan göra för att göra semestern mera miljövänlig.

Bandet Yölintu står för underhållningen.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*