Hård kritik mot ÅA:s könsneutrala toaletter – symboler skrapas bort, vicerektor kallar beslut ”förhastade”

Gräl gror i jämställdhetskommittén efter valet av symboler för toaletterna. Förvaltningsdirektör ifrågasätter kritiken och att frågan får stor uppmärksamhet.

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

2 Kommentarer

  1. Vicerektor tycker att man borde syssla med viktigare frågor (kanske hur mycket oftare städarna måste besöka toaletterna nuförtiden?), och förvaltningsdirektören ifrågasätter hur stor del av de studerande som representeras i denna fråga.
    Detta vid ett universitet som själv har profilerat sig genom sitt ”breda perspektiv på minoritetsforskning” och som har ”byggt upp en betydande expertis på minoritetsforskningens område” (direkta citat från universitetets hemsida).
    Som ÅA-alumn får man ju skämmas över sådana ordval och hur frågan har skötts av universitetets ledning.

  2. Nå huh huh, nog har de mycket att fundera över! I mitt huvud när jag en tanke att Åbo Akademi kanske borde syssla med forskning och undervisning, inte toalettdekaler. På väldigt många dörrar finns dessutom den allmänt vedertagna bokstavskombinationen WC som anger att det är en toalett, inte t.ex. en städskrubb. Här finns ju förstås ett tillfälle för någon kommitte att fundera över förkortningens engelska härstamning, är den tllräckligt inkluderande för alla icke-engelskspråkiga toalettbesökare.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*