Förflytta dig till innehållet

Hård kritik mot ÅA:s könsneutrala toaletter – symboler skrapas bort, vicerektor kallar beslut "förhastade"

Man och kvinna. De traditionella symbolerna är internationellt kända, säger Ulla Achrén. Foto: Dan Lolax Åbo Akademi ger sken av att vara jämställt och inkluderande men…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Hård kritik mot ÅA:s könsneutrala toaletter – symboler skrapas bort, vicerektor kallar beslut "förhastade"

  1. Lauri Heinonen skrev

    Vicerektor tycker att man borde syssla med viktigare frågor (kanske hur mycket oftare städarna måste besöka toaletterna nuförtiden?), och förvaltningsdirektören ifrågasätter hur stor del av de studerande som representeras i denna fråga.
    Detta vid ett universitet som själv har profilerat sig genom sitt ”breda perspektiv på minoritetsforskning” och som har ”byggt upp en betydande expertis på minoritetsforskningens område” (direkta citat från universitetets hemsida).
    Som ÅA-alumn får man ju skämmas över sådana ordval och hur frågan har skötts av universitetets ledning.

  2. Rolle Möller skrev

    Nå huh huh, nog har de mycket att fundera över! I mitt huvud när jag en tanke att Åbo Akademi kanske borde syssla med forskning och undervisning, inte toalettdekaler. På väldigt många dörrar finns dessutom den allmänt vedertagna bokstavskombinationen WC som anger att det är en toalett, inte t.ex. en städskrubb. Här finns ju förstås ett tillfälle för någon kommitte att fundera över förkortningens engelska härstamning, är den tllräckligt inkluderande för alla icke-engelskspråkiga toalettbesökare.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter