Handgranat mot svensk polisstation

I Sverige präglades nyårsfirandet av fylla och stök på många håll. I Katrineholm kastades en misstänkt handgranat mot polisstationen på tolvslaget.

Katrineholms polisstations entrédörr, flera fönster och tre bilar på gatan utanför skadades av detonationen av den misstänkta handgranaten. Även fastigheten mitt emot polishuset fick skador.

Platsen spärrades av och ingen uppges vara skadad. Polisen rubricerar ärendet som allmänfarlig ödeläggelse.

På flera håll i landet rapporteras mycket fylla och bråk, och polisens arbetsbelastning var hög.

I region Väst, där man den senaste veckan haft stora problem med raketer och smällare, hade man fullt upp även under nyårskvällen.

– Mellan klockan 22 och 03 hade vi drygt 50 samtal om folk som skjutit raketer. De skjuter mot räddningstjänsten, mot oss och mot ambulanser. De skjuter mot bussar och spårvagnar och kastar smällare mot folk som väntar på bussen, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

– Det är helt okontrollerad skjutning och raketer som briserar utan kontroll.

I Vivalla i Örebro skadades en liten pojke lindrigt strax efter halv ett på natten.

– Någon har skjutit in en raket genom brevinkastet som träffade det här barnet, säger Dan Sööder, vakthavande befäl i region Bergslagen.

Flera mindre bränder misstänks ha startats av fyrverkerier och smällare.

När räddningstjänsten i Malmö åkte till en containerbrand i Rosengård blev den attackerad med kraftiga smällare.

– Därför har vi bestämt att vi, när det gäller mindre ärenden där vi inte har någon spridningsrisk eller om det inte är livräddning, ska polisen åka fram först innan vi åker in dit i det området, säger Mattias Sköld, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

FNB–TT

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*