Handbollsserierna tar paus från och med fredag – ny lägesbedömning görs nästa vecka

Det blir ingen handboll på åtminstone en vecka. ÅU-foto

Handbollförbundets förbundsstyrelse fattade för en stund sedan beslutet med rösterna 7–1 att från och med fredagen den 13 mars tills vidare ställa in all tävlingsverksamhet som sker i förbundets regi. Förbundsstyrelsen sammanträder följande gång torsdagen den 19 mars för att då göra en ny lägesbedömning.

Handbollförbundets medlemsföreningar bestämmer själva hur de gör med träningsverksamheten, men varken junior- eller seniormatcher spelas åtminstone under perioden 13–19 mars. ’

Det betyder bland annat att matchen mellan ÅIFK och HIFK i herrarnas nedre fortsättningsserie som skulle spelas i Samppalinna bollhall i morgon kväll inte blir av. Det samma gäller söndagens match mellan PIF och GrIFK som skulle spelas i PIUG på söndag.

Pargas IF:s handbollssektion har meddelat att också alla inplanerade träningspass under tiden 13–19 mars inhiberas.

Juniormatcher var inprickade till veckoslutet både i Ilpois bollhall och Samppalinna i Åbo samt i PIUG och PIF-center i Pargas, men de skjuts fram på obestämd tid.

Också damlandslagets träningsläger samt landskamper mot Belgien nästa vecka ställs in.

 

LÄS OCKSÅ:

Handbollssäsongen är över – inga medaljer delas ut

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*