Förflytta dig till innehållet

Gratis Fölibussturer med rollator fortsätter

Fölibuss.

Responsen gällande försöket om att personer med rollator åker gratis med Fölibussar har varit positiv. Foto: J-O Edberg


Kollektivtrafiknämnden för Åbo stadsregion beslöt på onsdagen att tills vidare fortsätta försöket med att personer med rollator får åka gratis med Fölibussarna. Erbjudandet gäller på vardagar mellan klockan 9 och 13.
Det var i september ifjol som försöksperioden inleddes och nu har den alltså tills vidare förlängts.
Responsen från både de som utnyttjat erbjudandet och Fölibusschaufförerna i regionen har för det mesta varit positiv. Erbjudandet har till exempel betydligt underlättat ombordstigandet på bussar för personer med rollator.
Då försöket fortsätter vill man satsa på att bättre informera äldre personer om erbjudandet. Under försöksperioden har många som färdats med rollator inte varit medvetna om att de får åka gratis. Även busschaufförerna ska få mer information, då många inte vetat att erbjudandet till exempel endast gäller under en begränsad tid på vardagar.
Kollektivtrafiknämnden kommer under nästa år att pånytt gå igenom resultaten av försöket och besluta ifall man vill fortsätta.
Bakgrunden till försöket ligger i att det för äldre personer och personer med rörelsesvårigheter är svårt att ta sig längst fram i bussen. Dessutom vill man öka deras delaktighet i samhället.
Läs också:

Nu kan man åka gratis med rollator i Fölis bussar

Gratis med rollator på Fölis bussar?

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter