Förflytta dig till innehållet

Google satsar på förnybar energi

Googles vd Sundar Pichai och Finlands statsminister Antti Rinne håller en gemensam presskonferens på fredag förmiddag.

Googles vd Sundar Pichai träffar statsminister Antti Rinne (SDP) på fredag morgon och håller en gemensam presskonferens i Statsrådsborgen i Helsingfors.
På sin blogg skriver Pichai att han kommer att informera om Googles nya satsningar på förnybar energi under sitt besök i Finland. Enligt vd:n har Google nyligen gjort sammanlagt 18 nya energiavtal i Europa, USA och Chile.


Pichai beskriver Googles investering som den största anskaffningen av förnybar energi som ett företag någonsin gjort. De nya energiavtalen bildar ett paket med en sammanlagd effekt på 1 600 megawatt, skriver vd:n.
I och med satsningen kommer den sammanlagda effekten av Googles vind- och solkraftsavtal att öka till 5 500 megawatt.
I maj meddelade Google att bolaget investerar 600 miljoner euro i en ny servercentral i Fredrikshamn. Enligt Google ökade vårens investering bolagets totala investeringar i Finland till 1,4 miljarder euro.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter