Goda nyheter för interrailare: passen är trots allt giltiga i Storbritannien ännu efter årsskiftet

Järnvägsstationen i Helsingfors. Foto: Sofie Fogde/SPT

De europeiska och de brittiska järnvägsbolagen har slutligen kommit överens. Europeiska tågresenärer kan trots allt resa runt i Storbritannien med Interrail-pass ännu efter årsskiftet.

De senaste dagarna har diskussionen gått het kring att Interrail-pass efter årsskiftet inte längre skulle vara giltiga i Storbritannien. Orsaken var en tvist mellan de europeiska och de brittiska järnvägsbolagen.

De brittiska järnvägsbolagen meddelade på onsdagen att de så kallade Interrail-passen nu efter årsskiftet inte längre skulle vara giltiga i Storbritannien. I stället skulle de europeiska resenärer som ville resa runt i Storbritannien, tvingas köpa ytterligare ett skiljt brittiskt BritRail-pass för att kunna ta sig runt inom landets gränser.

Nu meddelar det brittiska järnvägsbolaget ändå via Twitter att de aldrig egentligen ville dra sig ur avtalet med Eurail, som ansvarar för Interrail-passen. Parterna har nu kommit överens och avtalet kommer trots allt att förnyas.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*