Förflytta dig till innehållet

Gin som tillverkas i Nagu är klart – släpps på fredag

Peter Alexis
Snart dags för sprittillverkning. Jonathan Smeds ska tillverka gin och whisky i de gamla Flipperhallarna i Vikom under namnet Nagu destillery.
Första produkten klar. Gin tillverkas av bland annat Jonathan Smeds i de gamla Flipperhallarna i Vikom. ÅU-foto Destilleriet Nagu Distillerys första gin är klart. Den första…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Gin som tillverkas i Nagu är klart – släpps på fredag

  1. Göran Ek skrev

    Låter som om man måste smaka på detta flytande guld någon dag under sommaren.
    Hoppas det inte går lika för Smeds som det gickk för Arctic Brands Group och deras gin som har fått status att är världens bästa gin inte får säljas i Finland enligt Valvira, och detta är pga. marknadsföring i andra länder. Tydligen får finska destillerier inte göra reklam i andra länder som tillåter reklam på starka alkoholdrycker att få sälja drycken i Finland. Någon som tror sig att finsk lag gäller i andra länder och vill vara exempel på en insnöad paragrafryttare. Hoppas verkligen att ABG får rätt, annars flyttar de bort från landet.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter