Från knappt 7 000 euro till över en halv miljon: Skatteförvaltningen förklarar höjningar i skärgården – som ålänningar redan upplevt

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

2 Kommentarer

  1. Ja nog blir man flabbergastad – Det kan väl aldrig vara lagstiftarens avsikt att oanvändbar mark skulle beskatta så att ägaren inte har råd att behålla sin egendom. Eftersom det enligt skattemyndigheten är beskattningsbart att inneha dessa obrukbara områden, så vore det väl på tiden att avskaffa allemansrätten, eller också så att staten betalar en ersättning till markägaren för den nytta stadsborna åtnjuter helt gratis på privat mark. Om man antar att värdet av alla de förmåner allemansrätten möjliggör skulle kompenseras så kunde skärgårdsborna kanske ha råd att betala skatten.

  2. Tack, ÅU, för att ni tog upp frågan! Jag hoppas politikerna antar utmaningen och kämpar för en rättvis behandling av skärgårdsborna. Nu om någonsin ett tillfälle att visa på vems sida ni står. Inte kan det väl vara så illa att det är just det här Antti Rinne (SPD) menar med att utvidga skattebasen för att finansiera alla reformer?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*