”Fotointresset blir bara värre med åren”

Flitig fotograf – Cami Moberg i Dalsbruk.

Händer det något i Dalsbruk så kan man vara nästan säker på att träffa Camilla – numera Cami  – Moberg där.

Samma gäller om det är vackert fotograferingsväder, också då kan man stöta på Cami Moberg på olika ställen på Kimitoön.

– Jag har alltid fotat, ända sedan lågstadet. Intresset blir bara värre och värre med åren. Det är som en drog, jag bara MÅSTE ut och ta någobild varje dag, säger hon.

– Jag vill se det vackra omkring mig och vill också förmedla det vidare.  Mitt fotointresse tar timmar varje vecka eller ibland till och med per dag.

– Det är terapi och medicin för mig för att orka i vardagen. Perfekt motvikt till heldagsarbete på dagis, menar hon.

I åratal har hon publicerat sina bilder på Facebook, något som lett till att folk har kontaktat henne då de vill använda bilderna.

Privatpersoner, föreningar, företag, artister, press – många har varit intresserade av hennes bilder, något som hon är både glad och tacksam för.

– Enstaka beställningsjobb har jag också gjort. Helst fotar jag natur, himmel, hav, vackra vyer, men också evenemang av olika slag som jag deltar i så ofta jag bara kan.  Man kan väl kalla mig för en ”aktiv reklammakare” som gärna gör reklam för det som händer ön, och också utanför, via mina bilder, säger hon.

Björnklobben. Foto Cami Moberg

 

Rimfrostoga blomställningar av björnfloka. Foto: Cami Moberg

 

Vintervy från Ölmos. Foto: Cami Moberg

 

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*