Förflytta dig till innehållet

Fortsatt målfrosseri för ÅIFK – nedflyttningsspöket snart jagat på flykten


Åbo IFK är på god väg att krångla sig ur sin prekära sits i fotbollstrean. På fredagen tog kamratgänget sin tredje seger på de fyra senaste matcherna då SoVo slogs tillbaka med solklara 3–0 (1–0) hemma i Idrottsparken.
Arman Palani öppnade målskyttet efter dryga halvtimmen. I andra halvlek spädde Mikael Lahtivuori och Ilari Koljonen, som båda kom in i laget under sommaren, på med ytterligare fullträffar och Somero var ett slaget lag.
I sammandraget skaffade sig ÅIFK ett större avstånd ner till nedflyttningsstrecket. Fyra poäng skiljer nu till Kanariefåglarnas fördel.
I sina två senaste matcher har laget producerat hela åtta mål – att jämföra med det jämna dussinet under de 19 tidigare omgångarna.
Åbokamraternas följande match spelas också i Idrottsparken. För motståndet på onsdag med start klockan 18 står Inters andra lag.
 

ÅIFK–SoVo 3–0 (1–0)

Mål: 32. Arman Palani 1–0, 65. Mikael Lahtivuori 2–0, 82. Ilari Koljonen 3–0.
Domare: Ville Käldström.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter