Fler sätt att köpa och betala ÅU

ÅU. ­— Målet är att bättre tillgodose de olika ÅU-läsargruppernas behov, säger chefredaktör Stefan Holmström.

Nej, vi tar inte bort möjligheten att betala prenumerationen i en eller flera rater. Somliga prenumeranter oroades då fredagens ÅU kom med information om fyra nya prenumerationsmodeller.

– Det som vi har gjort är att vi har räknat ut ett månadspris för alla ÅU-prenumerationer. Det här är för att göra det enklare att jämföra dem, säger chefredaktör Stefan Holmström.

En orsak är att ÅU-läsarna har väldigt olika behov. Somliga är pappersläsare, andra vill ha enbart tillgång till webbnyheterna, för några är e-tidningen det verkligt viktiga.

De sätt som olika prenumerationsmodeller tidigare presenterats, både i papperstidningen och på webben, har i viss fall varit svårtolkade, säger Holmström. Många läsare är också redan vana med att betala enbart månadsavgifter för olika tjänster. Här har det skett en stor förändring på bara några år.

– Vi får förfrågningar om månadspris, för alla olika prenumerationsmodeller. Därför erbjuder vi en månadsvis jämförelse. Den som vill ha en räkning för hela året får den givetvis också i fortsättningen, precis som förr. Mer information är på väg!

Det finns också en klar beställning på fler möjligheter att betala sin prenumeration. De som prenumererar kan härefter välja kredit- eller debetkort, faktura eller en betalning via nätbanken.

– Det här är också något som läsare frågat efter. Nya sätt att konsumera påverkar också oss, vi måste hänga med.

Holmström har också själv lärt sig nytt, som det att baksidan av bankkortet har en debetnummer.

– I olika tjänster på nätet frågas det efter kreditkort, men då man ger baksidans debetnummer kan betalningen gå direkt från kontot och inte som en kreditbetalning, som ibland kostar extra.

ÅU:s webb har också förnyats totalt. Målet har varit en mer överskådlig helhet, där läsare inte bara hittar de största nyheterna utan alltid också kultur, sport, kolumner och ledare direkt på ingångssidan.

De som uttryckligen prenumererar på ÅU:s webbnyheter utgör en betydande andel av läsarna.

Jämfört med övriga tidningars läsare är Åbobor och åbolänningar mycket mer uppkopplade, säger Holmström.

– Tidigare har det varit så att små notiser knuffat undan stora nyheter. Nu kan vi äntligen presentera vårt innehåll på ett läsarvänligt sätt, med mer nytt redan på första sidan.

Här kan du se de nya prenumerationsalternativen!

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*