Fler poliser patrullerar i Åbo i helgen

ÅU-foto

Fler polispatruller rör sig på gatorna under helgen för att bevaka festandet efter skolavslutningarna. En skild grupp inom polisen i Sydvästra Finland koordinerar och organiserar den förstärkta bevakningen.

I Åbo kommer polisen främst att fokusera på centrum, till exempel Vårdberget och åstranden, där många ungdomar samlas.

Övervakningen riktar sig främst mot minderårigas alkoholdrickande och användning av narkotika. Polisen patrullerar både synligt och med civilpatruller.

Överkommissarie Hans Vuoti säger att vädret brukar ha en inverkan på hur livlig skolavslutningshelgen blir och hur mycket problem som uppstår.

– Om det är varmt, vilket det har utlovats i helgen, dricker ungdomarna lätt lite mera kan plötsligt bli väldigt berusade, vilket kan leda till olika störande beteenden. Polisen hoppas naturligtvis att alla tar hand om sig själva och att kompisen tar hand om sin kompis, säger Vuoti.

Han vill ändå påpeka att de flesta ungdomar beter sig väl och inte orsakar några problem. Om polisen påträffar en minderåring som är berusad eller gjort sig skyldig till annan förbrytelse, som innehav av alkohol, har polisen en skyldighet informera föräldrarna och göra en anmälan till socialmyndigheterna.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*