Finländarna reser helst i hemlandet

TRYGGHET. Av temaresorna gillar finländarna olika natur- och kulturmål bäst. Foto: Lehtikuva

Finländarna föredrar att resa i hemlandet, framgår det av en undersökning av finländarnas semesterplaner. 75 procent av de tillfrågade meddelade att de reste i hemlandet i fjol. Också i år väntas den inhemska turismen öka.

Av temaresorna gillar finländarna olika natur- och kulturmål bäst. En tredjedel kommer att besöka något naturmål i år. Det vanligaste resmålet för finländarna är besök hos släktingar och vänner.

Det ökande intresset för att turista i hemlandet kan bero på att man upplever att det är säkrare, säger forskningschef Anne Lahtinen på Kantar TNS.

– Det är möjligt att finländarna har blivit försiktigare på grund av händelserna ute i världen och därför hellre reser i hemlandet.

Ett tecken på det är enligt Lahtinen att myndigheternas, så som Utrikesministeriets, reserekommendationer har fått ökad betydelse då resmålen väljs. Finländarna anser det också viktigt att researrangören är pålitlig och tar ansvar.

Undersökningen är gjord på uppdrag av resemässan och den besvarades av drygt 1 000 finländare.

FNB

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*