Förflytta dig till innehållet

Får man klaga på skolmaten?

Slentriangnäll på skolmaten betjänar ingen. Inte heller betjänas barnens aptit av föräldrar som gottar sig åt att kritisera det mesta som försiggår inom skolans fyra väggar. Men den som på allvar värnar om skolmaten tar fajten mot det slarvigt uppvärmda, fantasilöst hopkokade och svagt kryddade.

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Får man klaga på skolmaten?

  1. Maria Abrahamsson skrev

    Skolmatsdiskussionen började i Pargas. Åbo har hängt(s) på senare. Det är häpnadsväckande att skolmaten i Houtskär inte lyfts fram i Pargas-fallet. Det goda smak-, miljö-, trivsel- m.m. exemplet där har ju vid olika tillfällen uppmärksammats även på riksnivå. Gör ett parallellreportage med OLIKA, d.v.s. utmärkta och mindre bra – skolkök, skolmat och priserna för resp. mat.
    Och ja: skomaten ska vara sådan att den tilltalar och äts av elever. Däröver tycker jag att både barn och föräldrar ska göras medvetna om att denna sociala förmån finns i hela världen endast i Finland och Sverige.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *