Förflytta dig till innehållet

Fågelskådare ska "bånga" flitigt på lördag

Tranor tar till flykten. De här är inte fotograferade från något fågeltorn, utan i Granvik i Pargas 3 maj 2018. Foto: Anja Kuusisto


Curre Taxell står i ett fågeltorn i Esbo när vi talas vid på torsdag. Men på lördag tänker han stå i Lenholmens fågeltorn i Pargas och bånga såväl fågelarter som -individer.
– Åtminstone Guy Casén, Helge Wikström och jag kommer att stå där från fem på morgonen till klockan ett. Vi har anmält Lenholmens fågeltorn till fågeltornskampen som Bird Life ordnar, berättar Taxell.
Den årliga återkommande kampen mellan fågeltornen handlar om att registrera så många arter som möjligt under en viss dag. Men någorn kamp i bemärkelsen fajt är det svårt att tala om fågelåskådare emellan. De vill alla egentligen att det ska finnas många arter och många individer i rörelse. Man måste inte ha fågelskådarrutin för att vara med.
– Vem som helst får komma dit. Vid Lenholmens naturstig finns en parkering och sedan går man en bit till fågeltornet. I Pargas vet jag att det blir aktivitet också vid Petteby fågeltorn, och säkert vid många andra fågeltorn också i regionen också.
Mer information hittar du via sajten www.birdlife.fi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter