Lyxturismen kunde öka i Åbolands skärgård: ”Inte behöver de kranar av guld, naturen och tystnaden överväldigar”

Jukka Siitonen på Villa Bergholmen utanför Dalsbruk tar varje år emot besök av förmögna personer och miljardärer som vill vara anonyma turister. Allt fler lyxturister kunde välja skärgården istället för Lappland i framtiden.

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 14,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället
Redan prenumerant?
Logga in

2 Kommentarer

  1. Vi har och har haft lyxturism i Skärgården i hundratals år, men de flesta vet inte om det. Som lantmätare och företaare i fastighetsbranschen har jag sett det mesta. I vår skärgård finns det massor med både nationella och internationella superrika människor som äger sin holme och använder servicen i närområdena. Den största lyxen förutom naturen och tystnaden är att de känner sig fullständigt anonyma och inkognito också då de går på lokala evenemang. Ingen lyfter ens på blicken om det kommer en internationell filmstjärna, idrottare eller börsmiljardör emot i butiken. Skärgårdsborna känner till det här och lever med det. Därför är det en väl bevarad hemlighet vem dom är var dom bor och så måste det förbli, därför kommer de hit. Det är den största lyxen!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*