Förflytta dig till innehållet

Lyxturismen kunde öka i Åbolands skärgård: "Inte behöver de kranar av guld, naturen och tystnaden överväldigar"

Villa Bergholmen i Dalsbruks skärgård. Foto: Johan Backas Villa Bergholmen, ungefär 10 minuters båtresa utanför Dalsbruk, är ett av få ställen i Åbolands skärgård som är…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Lyxturismen kunde öka i Åbolands skärgård: "Inte behöver de kranar av guld, naturen och tystnaden överväldigar"

  1. Kristian Lindroos skrev

    Vi har och har haft lyxturism i Skärgården i hundratals år, men de flesta vet inte om det. Som lantmätare och företaare i fastighetsbranschen har jag sett det mesta. I vår skärgård finns det massor med både nationella och internationella superrika människor som äger sin holme och använder servicen i närområdena. Den största lyxen förutom naturen och tystnaden är att de känner sig fullständigt anonyma och inkognito också då de går på lokala evenemang. Ingen lyfter ens på blicken om det kommer en internationell filmstjärna, idrottare eller börsmiljardör emot i butiken. Skärgårdsborna känner till det här och lever med det. Därför är det en väl bevarad hemlighet vem dom är var dom bor och så måste det förbli, därför kommer de hit. Det är den största lyxen!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter