Europeiska 112-dagen firas på gågatan i Åbo

Den europeiska 112-dagen bjuder på program för både barn och vuxna lördagen 10 februari i Åbo. Evenemanget ordnas på gågatan vid korsningen mellan Universitetsgatan och Kristinegatan klockan 10–14.

Besökare kan utforska både brandbilar och ambulanser, och bekanta sig med räddningshundarna. I räddningsverkets roulette kan den som svarar rätt på säkerhetsrelaterade frågor vinna priser. Den som anmäler sig på förhand kan också öva på brandsläckning.

I Röda Korsets lokaler kan man lära sig om återupplivning. Egentliga Finlands hjärtkrets förevisar hur en defibrillator fungerar. Med dess hjälp kan vem som helt rädda en person som fått hjärtstopp. I hjärnförbundets tält kan man lära sig mer om tecken på hjärn- och hjärtinfarkter.

112-dagen uppmärksammar EU:s nödnummer 112, och bakom evenemanget står ett antal aktörer såsom Finlands Röda Kors, räddningsverket i Egentliga Finland, Åbo nödcentral och Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*