Åbo Underrättelser använder sig av en tredje parts tekniska plattform (Lehtiluukku) för e-tidningen.

E-tidningen kan aktiveras på olika vis beroende på vad man använder.

Vill man läsa ÅU på sin ipad (eller iphone) kan man ladda ner ÅU:s app. När appen är installerad kommer varje nytt nummer till Tidningskiosken.

Är man prenumerant av papperstidningen kan man ”gratis” läsa ÅU digitalt med hjälp av sitt kundnummer.

Vill man endast läsa ÅU digitalt sköts prenumerationen via ÅU:s kundtjänst, appen eller e-tidningens startsida.

Viktigt att notera: En digital prenumeration kan länkas till bara ett användarnamn (som är en e-postadress eller facebook-konto). Det är tillåtet att t.ex. ett hushåll har tillgång till e-tidningen, men varje medlem loggar alltså in med ett och samma användarnamn. Användarnamnet är en e-postadress (eftersom den är unik) men den är inte på något vis kopplad till någon personliga e-postlåda.

Om man är prenumerant av papperstidningen

Om man redan prenumererar på papperstidningen har man automatiskt tillgång till e-tidningen. För att kunna läsa e-tidningen utan att betala extra måste man söka fram sitt kundnummer som hittas t.ex. på fakturan. Om man inte råkar ha någon ÅU-faktura till hands kan man kontakta kundtjänsten, tfn (02) 274 9900 eller e-post pren@fabsy.fi

e-tidningens startsida klickar man på knappen Läs med kundnummer.

e-tidningen-0

e-tidningen-4

Har man ännu inte registrerat sig kan man logga in med ett facebook-konto eller ange sin e-postadress. Anger man en e-postadress kommer ett lösenord att skickas till den angivna adressen.

e-tidningen-5

När man en gång registrerat sig/aktiverat sitt kundnummer, måste man vara inloggad (knappen uppe till höger) för att kunna läsa e-tidningen.

Om man inte är prenumerant av papperstidningen

e-tidningens startsida kan man direkt välja om man önskar köpa digitalt lösnummer eller om man önskar prenumera. Betalning gör med de vanligaste betalningsmetoderna, från egen nätbank till Paypal.

e-tidningen-3

När betalningen är gjord väljer man om man ska logga in på e-tidningskontot med e-postadress eller facebook-konto.

Om man inte är registrerad användare sedan tidigare kan man i det här registrera sig som ny användare.

e-tidningen-6

För att kunna läsa e-tidningen måste man vara inloggad.

TIPS! För många kan prenumerationsförfarandet vara litet förvirrande när man först köper/betalar och sen loggar in/registrerar sig. Jag rekommenderar att man som ny (blivande) e-tidningsläsare FÖRST registrerar sig (eller loggar in med Facebook-kontot), och först när man LOGGAT IN så gör man digitala prenumerationen.

E-tidningen på läsplattor

Den nya e-tidningen är anpassad för mobila enheter, och fungerar på Windowsphone 8 och Androidplattor och -telefoner. Androidanvändare kan också ladda ner Lehtiluukku player, men i praktiken fungerar e-tidningen med webbläsaren. De flesta androidplattor kan spara ett bokmärke på skärmen vilket underlättar att öppna e-tidningen i fortsättningen.

Ipadanvändare kan ladda ner ÅU:s app från App store. När appen är installerad kommer varje nytt nummer till tidningskiosken. För att kunna läsa ÅU måste man vara inloggad.

Har man registrerat sig med e-postadress så kan man logga in både i webbläsare på dator och app på ipad med samma inloggningsuppgifter.

Information om tjänsten

Med hjälp av den här servicen kan man läsa eller köpa tidningens digitala nummer eller göra en digital prenumeration. Man kan inte prenumerera på papperstidningar via tjänsten.

Den digitaliska tidningen är identisk med papperstidningen. För att läsa den digitala tidningen krävs en kompatibel utrustning och internetanslutning. Kompatibel utrustning är bl.a. de flesta bords- och bärbara datorer, pekplattor och smarttelefoner som har Windows, Mac OS X, Linux, iOS (iPad, iPhone), Android eller Windows Phone 8-användarsystem.

Om du använder en bordsdator eller bärbar dator rekommenderar vi installering av insticksprogrammet Flash Player. Tjänsten kräver dock inte Flash Player för att fungera. Flash Player kan laddas från Adobes sidor.

Vi kan inte garantera att tjänsten fungerar med all utrustning och därför rekommenderar vi att du kollar att tjänsten fungerar med din apparat t.ex. genom förhandsvisning före du gör prenumereringen.

Kontaktuppgifter

Prenumeranter

När det gäller prenumerationer eller läsning med kundnummer, problemfall eller om det gäller prenumerering av papperstidning, eller annullering av denna bör du ta kontakt med tidningens kundtjänst.

Åbo Underrättelser

E-post: pren@fabsy.fi

Prenumerationskontor: tel (02) 274 9900

http://www.abounderrattelser.fi/news/kundtjanst

Teknisk kundbetjäning

När det gäller frågor som gäller nätbetalning eller köp på denna sida och andra tekniska problemsituationer ber vi dig ta kontakt med den tekniska underhållaren Lehtiluukku.fi:s kundtjänst:

Lehtiluukku.fi

ePaper Finland Oy

info@lehtiluukku.fi