Behändigt med e-faktura

E-fakturan är en elektronisk faktura som bankerna utvecklat och som faktureraren skickar direkt till mottagarens nätbank. Fakturan innehåller alla nödvändiga uppgifter och du behöver endast granska och godkänna den. Du sparar tid och undviker skrivfel och annat besvär. Dessutom gynnar du miljön då du slutar använda pappersfakturor.

Du kan ta e-fakturan i bruk via din egen nätbank. Om du ännu inte är kund i nätbanken så ger din egen bank bankkoder till och information om hur du skall gå till väga för att använda nätbanken. Sedan kan du göra dina annons-/prenumerationsfakturor till e-fakturor.

Smidigast övergår du till e-fakturering i samband med att du betalar en faktura. Du kan då välja e-fakturan som framtida faktureringssätt. Nödvändiga uppgifter och instruktioner finns på nätbanken. Kom ihåg att samtidigt säga upp eventuella direktdebiteringsavtal.

Banken meddelar ÅU att du godkänt e-faktureringen. Du behöver inte meddela oss skilt. Vi sköter övergången till e-fakturering så snabbt som möjligt. På grund av faktureringsrytmen kan det hända att du hinner få ännu en pappersfaktura.

Banken överför din faktura direkt till din nätbank. Om du så önskar får du ett meddelande antingen per e-post eller sms om fakturor som anlänt till din nätbank. Granska fakturans innehåll och godkänn den för betalning eller kontakta oss om du anser att något bör korrigeras. Fakturan debiteras ditt konto först då du godkänt betalningen.

Du kan också välja automatisk betalning och då sker debiteringen på förfallodagen.

Alla e-fakturor sparas i din nätbank och hålls arkiverade där under den tid banken fastställt. Du kan printa ut en pappersversion av fakturan eller spara den i din egen dator om du så önskar.

Fördelar med e-fakturan

  • Lätt: alla uppgifter finns färdigt på fakturan
  • Snabb: du kan godkänna fakturan med ett par knapptryck eller välja automatisk betalning
  • Säker: Du undviker inmatningsfel, fakturan försvinner inte i posten, identifieringen med bankkoder är säker
  • Miljövänlig: fakturan förorsakar inget pappersavfall

Mera information

Om du ännu inte är e-fakturakund lönar det sig att bli det nu!

ÅU lottar ut ett presentkort värt 250 € till Stockmann bland alla prenumeranter som börjar använda e-faktura senast inom augusti månad!

Har du frågor?

Kontakta kundtjänsten om du har frågor angående e-fakturan,
tfn: 02-274 9948, e-post: pren@fabsy.fi eller via formuläret nedan:

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer

Din fråga

[wpgdprc "Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter."]