Dyr intern hyra stötesten i Kimitoön – att flytta till privata utrymmen betyder inte att kommunen sparar, säger tekniska nämndens ordförande Helena Fabritius (SFP)

Ja, jag vill läsa mer!

Alla våra alternativ LÄS MER Logga in

2 Kommentarer

  1. Äntligen någon som kan se helheten! Hittils har det käbblats om kostnader och interna hyran. Suboptimering!
    Det är som om jag alltid skulle flytta slantarna till vänster ficka, för att sen sucka över att jag är fattig när höger ficka är tom.

  2. Att höja de interna hyrorna inför en kommande Sote-reform var med facit i hand inte så bra strategi. Det är ju snarast omöjligt att ekonomiskt bedriva egen kommunal verksamhet i dyra egna verksamhetutrymmen. Hur kunde det bli så egentligen? De höjda interna hyrorna gör alltså egen verksamhet dyr, så de förtroendevalda som ivrar för en privatisering av vården, kommer nu att köra hårt på detta kort. Att kommunen hyr utrymmen i Kimito för förvaltningen, bör väl nu av alla förtroendevalda anses som ett lyckat beslut. Oberoende hur man ser på de kommande ekonomiska problemen, är det bara att konstatera att nu senast bör de förtroendevalda och kommuninvånarna börja se Kimitoöns kommun som en helhet. Hälso-och sjukvårdens strukturer på ön, är ännu de samma som byggdes upp i början av 1980-talet. Då var vi ca 10 000 och då fanns det gott om arbetsplatser på ön och då föddes det rikligt med barn. Idag är vi 6700 och… nja antalet TV kanaler har ju i alla fall ökat.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*