Dråputredningarna fortsätter i Pargas

Pargaspolisen fortsätter utredningarna kring två misstänkta dråp i Pargas. En 20-årig man omkom i samband med en lägenhetsbrand på Österbyvägen den 27 oktober.

Polisen utreder dödsfallet som dråp efter att ha fattat misstankar om att mannen dödats innan branden utbröt. Men dödsorsaken är ännu inte känd.
Brandteknikerna fortsätter utreda brandorsaken och någon klarhet i hur branden började har polisen ännu inte, säger kommissarie Jan Storing vid Pargaspolisen.

– Vi har inga fakta som styrker brandorsaken, men vi utreder allt från brandfarliga vätskor till ljus.

Också utredningen kring ett misstänkt dråp på Tummelvägen fortsätter. Det var natten mellan den 21 och 22 augusti som en medelåldersman påträffades död i en lägenhet.
Mannen hade skador som tydde på att han blivit misshandlad. Polisen grep en man och en kvinna som senare också häktades.

Kvinnan har senare försatts på fri fot, men mannen som är född 1991 är fortfarande häktad. Polisen väntar ännu på den rättsmedicinska utredningen kring dödsorsaken.

Storing bedömer att fallet kan gå till åtalsprövning ännu i år. Åtal måste väckas senast den 28 februari.

LÄS OCKSÅ: Pargasbranden utreds som dråp

   Komplicerad dråputredning i Pargas

       Två häktade för Pargasdråp

     Tennbydråpet: En av de häktade har försatts på fri fot

 

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*