Förflytta dig till innehållet

Direktsänd nätkonsert med filharmoniker och isländska mästare

Vikingur Olafsson. Foto: Ari Magg


Den isländske pianisten Víkingur Ólafsson samt dirigenten och tonsättaren Daníel Bjarnason uppträder i ett fullsatt Konserthus på torsdag.
Åbo filharmoniska orkesters konsert är slutsåld men man kan ta del av den i realtid på webben: tfo.fi/live.
Kvällen inleds med Benjamin Brittens ”Passacaglia” ur operan ”Peter Grimes” och efter det blir det Daníel Bjarnasons piano verk ”Processions” som bjuder på rytmiska överraskningar samt melodier och harmonier över hela pianots register.
Efter pausen uppförs Pargasbördige Sebastian Fagerlunds ”Drifts” och symfoni nr 1 av Dmitrij Sjostakovitj.
Daníel Bjarnason har uppträtt som dirigent över hela Europa. Bjarnasons verk har uppmärksammats flera gånger med Icelandic Music Awards.
Han har bland annat vunnit serien för bästa komposition med sitt verk ”Processions” år 2010.
Víkingur Ólafsson är en kombination av passionerad musikalitet och virtuositet. Ólafsson har redan kallats för ”Islands Glenn Gould”.
Víkingur är hemmastadd inom den samtida musiken. Han har uruppfört fem pianokonserter och arbetat tillsammans med flera tonsättare.
Konserten börjar klockan 19 och är den andra av vårens sex pianokonserter.
Åbo filharmoniska orkester sänder flera konserter direkt på webben under våren.
Nätkonserterna arrangeras cirka en gång på månad och är gratis. I videoarkivet kan man också titta på tidigare nätkonserter.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter