Förflytta dig till innehållet

Dicken gjorde en bra andra halvlek mot Piffen — och vann med klara siffror

Då Dicken öste på i andra halvlek hade Piffen inte mycket att säga till om. ÅU-foto

Efter cupförlusten med braksiffrorna 32–13 mot Dicken för tio dagar sedan hade Piffen laddat om och gjorde en bra halvlek och en mindre bra halvlek i Britashallen. Slutsiffrorna i eftermiddagens ligadust skrevs 34–21 (14–11).
— Vi försökte bättra på från cupmatchen och på sätt och vis lyckades vi också med det. Vår huvudfokus är dock på hemmamatchen mot Atlas och det här fungerade som en bra förberedelse inför den matchen, konstaterade PIF-tränaren Marko Brezic efter slutsignalen.

Avgjordes i andra

Dicken hade i inledningen redan 5–1, men Piffen kom igen och fick till respektabla 14–11 i paus tack vare mål av Jane Jancev och Aleksa Veselinovic som noterades för sex respektive fyra fullträffar hos bortalaget.
I andra halvlek gick första tian 7–2 till Dicken och matchen var definitivt avgjord.
Piffen spelar härnäst hemma mot Atlas om knappa två veckor, fredagen den 12 oktober.

Dicken — Pargas IF 34–21 (14–11)
PIF: Markus Mattila — Jane Jancev 6, Aleksa Veselinovic 4, Linus Fröjdö 2, Sebastian Fagerlund 2, Daniel Söderlund 2, Joel Tunturi 2, Samuel Alexandersson 1, Valter Lehtinen 1, Ilija Krstevski 1, Robin Mattsson, Henric Berndtson, Alfons Alexandersson.