Förflytta dig till innehållet

Det varma vädret fortsätter till torsdag — varmast i Sydvästra Finland

Sol på en blå himmel med några små moln.

ÅU-foto


Värmeböljan i södra Finland fortsätter i några dagar till, förutspår Meteorologiska institutet. På torsdag rullar sval luft från norr ner över hela landet och temperaturen sjunker.

Det soliga och varma vädret i de södra och mellersta delarna av Finland varvas med regnskurar på tisdag och onsdag, säger jourhavande meteorolog Juha Tuomala vid Meteorologiska institutet.
— Sannolikheten för regnskurar växer märkbart i landets södra och mellersta delar på tisdag. Det kan också förekomma åska på vissa ställen. Luften är dock fortsättningsvis varm och temperaturen kan vara över 25 grader, säger Tuomala.
Varmast är det i Sydvästra Finland, där temperaturen klättrat över 25 grader på många orter. Enligt Tuomala är det möjligt att det är över 25 grader varmt i Sydvästra Finland också på onsdag, trots att molnigheten ökar.
Även onsdagens väder blir varierande och sannolikheten för regn och åska är stor i södra och mellersta Finland. På torsdag börjar temperaturen sjunka eftersom sval luft från norr strömmar söderut. I mellersta Finland kan dagstemperaturen vara under 15 grader på torsdag.
Ute till havs är vädret svalare än på fastlandet eftersom vattnet kyler ner luften. Havsvattnet är 9-10 grader varmt vid Finlands södra och sydvästra kust medan vattnet norr om Kvarken är 6 grader varmt.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter