Förflytta dig till innehållet

Deltamarin designar norsk lyxyacht

Konceptbild för megayachten M/Y Caroline. Bild: Norwegian Yacht Voyages


Åboföretaget Deltamarin har tecknat ett avtal med Norwegian Yacht Voyages om projektet M/Y Caroline. Deltamarin ska bidra med konsulttjänster och konceptdesign.
En yacht som är över 100 meter lång klassas som en megayacht. Caroline planeras bli närmare 190 meter lång.
– Vi är mycket stolta över vårt samarbete med Norwegian Yacht Voyages i detta ambitiösa projekt. Målet är att bygga den hittills mest miljövänliga megayachten. Deltamarin har lång erfarenhet av att designa energieffektiva och miljövänliga passagerarfartyg, så vi är mycket ivriga att få ta del av projektet, säger Deltamarins försäljningschef Jaakko Lappi i ett pressmeddelande.
Fartyget får ett hybridmaskineri, och drivs både av diesel och flytande naturgas (LNG). Yachten har också annan utrustning som ska minska på utsläppen.
Caroline rymmer 220 passagerare som inkvarteras i 110 sviter och takvåningar, och kommer kryssa på olika platser världen runt.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter