Dags för studenterna att kontrollera sina inkomster

ÅU-foto

Nu är det dags för studenterna att kontrollera fjolårets inkomster. Fram till den 31 maj kan man frivilligt betala tillbaka felaktigt utbetalt studiestöd. Om det felaktigt utbetalda stödbeloppet inte betalas tillbaka före sista maj återkrävs beloppet nästa vår höjt med 7,5 procent.

Studenter som har studiestöd kan gå in på FPA:s e-tjänst och kontrollera de preliminära uppgifterna om sin årsinkomst för fjolåret.

De preliminära uppgifterna om årsinkomsten baserar sig på inkomstuppgifterna i skattedeklarationerna och på tillgängliga uppgifter om stipendier och utländska inkomster. Vissa inkomstslag kan saknas i beskattningsuppgifterna, såsom inkomster från näringsverksamhet och hyror.

Avsikten med uppgifterna om årsinkomsten är att hjälpa de studerande att bedöma om de måste betala tillbaka studiestöd för 2017. Enligt lagen har de studerande själva ansvaret för att bedöma sin årsinkomst korrekt och för att årsinkomsten inte överstiger årsinkomstgränsen. Inkomstkontrollen för studiestöd görs utifrån de inkomster som fastställts i beskattningen.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*