Cirkus vid Västanfjärds forneld

Lauri Luukkonen hör till de uppträdande. Foto: Markus Nivala

Forneldsfirande blir det lördagen den 26 augusti på Kalkholmen, den här gången med cirkusartister som inleder klockan 17 och uppträder en timme.

Det är sju studerande från Konstakademin i Åbo (Turun AMK: n Taideakatemia) som uppträder med dans, akrobatik, jonglering, stolpvirtuos etcetera. De kallar sin cirkus ”Ilol” eller fritt översatt ”Med glädje”, och de har under sommaren åkt runt mellan olika förstäder och lärt ut cirkuskonsten till ungdomar som bo där.

Inte bara cirkus, också seglats med segeljakten Eugenia erbjuds. Starten sker klockan 16.30 för en tre timmars seglats om minst 15 bokar plats. Tillbaka är hon klockan 19.30 och då serveras den berömda laxsoppan ombord på skutan, också för dem som inte har varit ut och seglat.

De som stannar på landbacken kan sjunga allsång med Johan ”Jussi” Lindberg klockan 18-19 ungefär. Byarådets allmänna infomation och lite diskussion blir det efter allsången, och om möjligt program för barn tills fornelden tänds klockan 21.30.

– Möjligen tänds den uppe på land, det beror på vädret och räddningsverkets direktiv. Det är  bra mycket enklare att ha brasan på landbacken än på sjön, säger Max Andersson, ordförande för Västanfjärds byaråd som ordnar hela evenemanget.

Det hålls på Kalkholmen där byarådet i juni invigde en rejäl, takförsedd estrad.

Under kvällen kan både grillkorv och våfflor köpas.

Också Hannu Pham uppträder. Foto: Markus Nivala

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*