Förflytta dig till innehållet

Cannabispåverkad och rattfull förare körde av vägen – hade också försökt stjäla pengar

polis, foto: Stefan Crämer

På lördagen vid 13.40 körde en bil av vägen på Egentliga Finlands gata i Åbo. Föraren blåste cirka två promille och snabbtestet för droger visade att föraren också var påverkad av cannabis.
Tre personer fanns i bilen, och när polisen nystade upp historien visade det sig att gänget också gjort sig skyldiga till stöldförsök. Några minuter tidigare hade gänget nämligen stannat en bil med för dem okända personer på Savolaxgatan.
Gänget hotade personerna i den andra bilen med våld om de inte skulle ge pengar. Gänget försökte riva ut en person från den andra bilen och ta hans plånbok.
På Rådmansgatan stannade polisen vid 18.20 en personbil och också den föraren hade använt cannabis. Dessutom saknade han körkort, och hade några timmar tidigare blivit fast för att också då ha kört bil utan körkort.
Polisen hittade dessutom en liten mängd marijuana hos en annan person som fanns i bilen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter