I Vikom var det länge sedan det tillverkades båtar. Nu har dock grundarens barnbarn fått liv i området igen – men nu är det gin och whisky som gäller. Nagubon…
Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare.
Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla
Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben.
En kommentar: “Brännvinspannorna puttrar i Nagu – lokal whisky och gin ska produceras i Flipperhallarna i Vikom”
Göran Ek skrev
Låter bra med lokal ädeldryck av kvalité även om man kanske får vänta 10-16 år innan man har en ”äkta” whisky 🙂
Hoppas att man i framtiden kanske kan tillverka t.ex kirschwasser eller slivovitz om det finns någon som odlar körsbär elle plommon.
Gällande marknadsföringen så kan man alltid göra reklam utanför Finland och försöka komma in på de finare ställena där dessa drycker uppskattas.
Skulle vara på tiden med en ändring av landets alkohollagar och politik till det mer europeiska. Denna förmyndarpolitik har aldrig fungerat och kommer aldrig att göra det heller, ändå håller man fast vid något som är sönder och kostar massor att uppräthålla och gör det svårt för företagare som antingen vill tillverka eller sälja sådant som är starkare än som finns i matbutiken.
Kommentarer
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.
Låter bra med lokal ädeldryck av kvalité även om man kanske får vänta 10-16 år innan man har en ”äkta” whisky 🙂
Hoppas att man i framtiden kanske kan tillverka t.ex kirschwasser eller slivovitz om det finns någon som odlar körsbär elle plommon.
Gällande marknadsföringen så kan man alltid göra reklam utanför Finland och försöka komma in på de finare ställena där dessa drycker uppskattas.
Skulle vara på tiden med en ändring av landets alkohollagar och politik till det mer europeiska. Denna förmyndarpolitik har aldrig fungerat och kommer aldrig att göra det heller, ändå håller man fast vid något som är sönder och kostar massor att uppräthålla och gör det svårt för företagare som antingen vill tillverka eller sälja sådant som är starkare än som finns i matbutiken.