Kalkoner dog och kalkoner räddades undan brand i Vemo i natt, brandverket ännu på plats

ÅU-Foto

En brand uppstod i värmecentralen intill en 800 kvadratmeter stor uppfödningshall för kalkoner i Vemo ( Vehmaa) natten mot lördagen.

Lite efter klockan ett på natten fick räddningsverket larmet och räddningsoperationen har varit stor, hela 18 brandbilar har deltagit.

Man försökte med alla medel begränsa branden till värmecentralen, men på lördagsmorgonen började man flytta fjäderfäna från själva produktionshallen, som ligger vägg i vägg med värmecentralen.

På räddningsverket uppger jourhavande brandmästare på lördagsmorgonen att brandverket har hjälpt kalkonföretagaren med förflyttningen av kalkonerna till en annan byggnad en bit ifrån hallen. Ett par hundra kalkoner hade dock dött.

Själva produktionshallen blev inte brandskadad, men rökluften har trängt in i hallen.

Brandsläckningens efterarbete kunde avslutas på morgonen, men man håller några brandenheter på plats hela lördagsförmiddagen för att ha kontroll över den nu delvis förstörda värmecentralen.

Brandorsaken utreds.

 

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*