Bottenlaget överraskade Boda – ny förlust för Kimitogänget

ÅU-foto
Fotbollspelare i en ring före match.

ÅU-foto

FC Boda gick på sin andra raka mina i division 4-fotbollen när kögänget Magen AK från Åbo öppnade poängkontot på Kimitoklubbens bekostnad. Matchen på Barkplanen på lördagen slöt 3–1 till hemmalaget.
Nerverna fanns utanpå spelskjortan på många av spelarna som de hela elva varningarna under eftermiddagen är ett tydligt bevis på. Trots det ivriga kortviftandet varnade domaren Elvedin Fiso olika spelare varje gång och matchen kunde slutföras på fulltaliga elvor.
AK Magen tog ledningen på straff redan i den femte minuten. En kort stund senare kvitterade Boda genom Stanley Ukwuoma som därmed stod för sin redan sjunde fullträff i årets serie.
Segermålet bokfördes Alexis Eronen för i den 68:e minuten. Tio minuter senare var det ridå ner för Boda då Aleksi Kokkonen fastställde slutsiffrorna.
Ordinarie målvakten Eraldi Gjondelaj saknades i uppställningen efter det direkt röda kortet han ådrog sig i 2–4-förlusten mot LTU förra lördagen. Han tvingas även stå över mötet med SC Wolves i följande omgång.
Med sju poäng på fem matcher har Boda halkat rejält bakom tabellens toppskikt. I nuläget ligger öborna på sjunde plats i sammandraget.
På tisdag med avspark klockan 19 tar Boda emot SC Wolves hemma på Björkbodaplanen.

Magen AK–Boda 3–1 (1–1)

Mål: 5. Tony Tuomi 1–0, 14. Stanley Ukwuoma 1–1, 68. Alexis Eronen 2–1, 78. Aleksi Kokkonen 3–1.
Boda: Lucas Johansson, Jimmy Röblom, John Sandholm (81. Kim Magnusson), Kingsley Ozegbe (79. Thomas Korsström), Angel Arubi (55. Richard Simola), Jim Asplund, Stanley Ukwuoma, Sunday Okodugha, Arthur Lundström (89. Bruno Garcia), Jonathan Forsman (66. Tim Sonntag), Patrik Mattsson.
Varningar: M 7, B 4 (28. Lundström, 34. Röblom, 64. Okodugha, 69. Ozegbe).
Domare: Elvedin Fiso.