Förflytta dig till innehållet

Biblioteksbron i Åbo lyser i rosa nästa fredag

Biblioteksbron är upplyst i rosa på kvällen

Snart lyser Biblioteksbron åter i rosa. Det är inte ovanligt att Biblioteksbron byter färger för speciella dagar och tillställningar som självständighetsdagen eller Pride-paraden. Foto: Sydvästra Finlands Cancerförening


Fredagen den 12 oktober klockan 19 kommer Biblioteksbron i Åbo att färgas rosa för att uppmärksamma arbetet mot bröstcancer.
Det är Sydvästra Finlands Cancerförening och Åbo Stad som står för ljusbytet på bron.

Musikuppträdanden och penninginsamling

Under ceremonin kommer manskören Laulun Ystävät att uppträda och publiken har möjligheten att köpa det Rosa Bandet samt stöda regionalt cancerarbete med penningdonationer.
De pengar som samlas in används för att stöda dem som insjuknat i bröstcancer och deras anhöriga, berättar Ville Viitanen, ordförande för Sydvästra Finlands Cancerförening.

Fokuserar på att minimera andelen dödsfall

Årets insamling fokuserar på vikten av att upptäcka sjukdomen i ett så tidigt skede som möjligt. Chanserna att tillfriskna stiger desto tidigare cancern upptäcks.
I dagens läge lever 90 procent av alla de som insjuknat i bröstcancer ännu fem år efter att de fått sin diagnos.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter