Eva Biaudet: Regeringen nonchalerar mänskliga rättigheter

Eva Biaudet. Lehtikuva

Riksdagsledamot Eva Biaudet (SFP) förfasar sig över Sannfinländarnas inverkan på lagstiftningen.

I ett pressmeddelande på onsdagen skriver Biaudet att regeringen Sipiläs skärpta asylpolitik håller på att få de oacceptabla konsekvenser som SFP varnat regeringen för.

– Folk nekas allt från boende till service och lämnas vind för våg mitt i kallaste vintern på grund av populism och nonchalans för människors grundläggande rättigheter.

Regeringen skärpte år 2015 utlänningslagen så att humanitärt skydd inte längre gäller som grund för uppehållstillstånd.

Biaudet skriver att det inte finns några direktiv finns för vad som ska göras med de som fått avkall på sin asylansökan men inte kan skickas tillbaka till sina hemländer.

Ansvaret föses över på kommunerna som nu måste skapa system för till exempel boende och hälsovård för att människor inte ska frysa ihjäl eller försättas i händerna på kriminella krafter.

– Regeringen har skapat en lagstiftning med stora problem, för att sedan fly sitt ansvar. Inrikesminister (Paula) Risikko (Saml) borde åtgärda problemen i lagstiftningen innan man från regeringshåll driver asylsökande till svartjobb eller människohandel. Var är regeringens ansvar? undrar Biaudet. (FNB)

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*