Förflytta dig till innehållet

Befordringar i generalitetet

Republikens president har på dagen för Försvarets fanfest den 4 juni befordrat generalmajor Petri Hulkko till generallöjtnant, brigadgeneral Jari Kallio till generalmajor, ingenjörbrigadgeneral Kari Renko till ingenjörgeneralmajor och överste Rami Saari till brigadgeneral.
Generallöjtnant Hulkko har tjänstgjort som kommendör för armén sedan år 2017.
Generalmajor Kallio har tjänstgjort som arméns operationschef sedan år 2017. Kallio har beordrats till rektor för Försvarshögskolan från och med 1.7.2018.
Ingenjörsgeneralmajor Renko har tjänstgjort som biträdande chef för Försvarsmaktens logistikverk sedan år 2015.
Brigadgeneral Saari har tjänstgjort som kommendör för Björneborgs brigad sedan år 2017.
Saari har beordrats till operationschef för armén från och med 1.7.2018.
Riksparaden på försvarets fanfest hålls i år i Seinäjoki.
Temat för paraden är Försvarsmakten 100 år. Trupper från alla försvarsgrenar, Försvarshögskolan, samt veteran- och försvarsorganisationerna deltar i paraden.
Paraden tas emot av kommendören för försvarsmakten, general Jarmo Lindberg, och paradtrupperna kommenderas av stabschefen för armén, generalmajor Markku Myllykangas. Fältandakten hålls av fältbiskop Pekka Särkiö.
LÄS OCKSÅ: Befordringar i reserven

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter