Befolkningssiffrorna kräver svåra beslut på Kimitoön

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

3 Kommentarer

  1. Bravo Tom, igen en ledare som är väl värd att läsa. Nu har du ju en ledare fördigt skriven för återanvänding, bara att byta ut namnet på kommunen till Pargas. Här står vi inför samma problem i framtiden, ålderstrukturen, minskande antal barn och unga, en kommun ihopplockad av fem tidigare kommuner och en struktur därefter. Efter kommunsamgången stärktes det ledande partiets inflytande men det resulterade också att man i mycket fokusrar på kommundelar istället för helheten. Pargas och Kimito skiljer sig från varandra i ett viktigt avseende. Pargas är geografiskt nära växtomårodet Åbo. Det ger oss möjligheter för framtiden. Men det kräver också att Pargas görs till en attraktiv inflyttningsort. Slogans som ”Bo i skärgården” räcker inte till i det avseendet. Man kan ju fråga sig varför St Karins har fått sina stora svenska beflokning. Varför har man inte hellre flyttat till en ort med svensk infrastruktur färdigt och en svenks majoritet. Här har Pargas misslyckats fullständigt, man kan inte bara skylla på en längre körtid. Intresset för att få finskatalande att flytta till Pargas är närmast noll. Här finns mycket att göra men också möjligheter för framtiden.

  2. Jag håller helt med Ola Lindholm, men jag undrar vad politikerna anser om texten? Syns den i deras agenda eller är man bara tyst…

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*